Izdvojene vestiSvet

Путин одликовао патријарха московског и целе Русије Кирила

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 20.11 – Председник Русије Владимир Путин доделио је данас патријарху московском и целе Русије Кирилу на његов 75. рођендан, орден Светог Апостола Андреја Првозваног.

“Додељујем орден Светог Апостола Андреја Првозваног патријарху московском и целе Русије Кирилу (Владимиру Михајловичу Гунђајеву) за изузетан допринос очувању и развоју духовне и културне традиције, јачање мира и слоге међу народима”, наводи се у председничком декрету, преноси ТАС.

Глас цркве је поново стекао огроман значај у Русији и на много начина то је резултат активности патријарха Кирила, оценио је председник Путин током данашњег састанка са патријархом у Кремљу.

“Несумњиво, црква је прошла и кроз другачија времена, али данас њен глас поново добија огроман значај. То је глас који се слуша и којем се верује. То је на много начина резултат вашег личног напора и неуморног труда, искрена брига коју је требало усадити у људска срца – идеали мира, доброте, правде, љубави и узајамности у разумевању”, рекао је председник Русије Владимир Путин.

Back to top button