Svet

Путин разговарао са престолонаследником Абу Дабија

СрбијаРеално/Москва/01.03.22. – Владимир Путин је телефоном разговарао са престолонаследником Абу Дабија и замеником врховног команданта Оружаних снага Уједињених Арапских Емирата Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном. Разматрана су актуелна питања руско-емиратске сарадње. Висока оцена је дат постигнутом степену интеракције у политичком, трговинском, економском и другим областима. Kонстатован је значај конструктивног заједничког рада у оквиру међународних организација, пре свега УН. Изражена је обострана наклоност за даљи свеобухватни развој билатералних односа стратешког партнерства.

Разговарано је о напретку у примени споразума у ​​формату ОПЕK плус. Истакнута је намера да се настави координација између две земље у интересу одржавања стабилности на глобалном енергетском тржишту.

Размотрена је и ситуација око Украјине. Владимир Путин је детаљно изнео разлоге, циљеве и задатке руске специјалне војне операције за заштиту Донбаса. Заузврат, Мохамед Ал Нахјан је навео право Русије да обезбеди националну безбедност.
Договорен је наставак интеракције и контаката на различитим нивоима. Објавио Кремљ

Back to top button