Svet

Путин: Русија и Кина развијају високотехнолошко оружје

СрбијаРеално/МОСКВА/23.12 – Русија и Кина заједнички развијају високотехнолошко оружје док остварују сарадњу у области безбедности, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин на годишњој конференцији за новинаре.

„Сарађујемо са Кином у области безбедности. Оружане снаге Кине су опремљене најнапреднијим системима наоружања“, рекао је Путин одговарајући на питања око 500 окупљених новинара.

Поставили су и питање о системским проблемима на Западу, односно „култури укидања“. Укључујући и укидање појмова „мама“, „пол“ и други.

„То ће неминовно проћи. Баш као и пандемија. И не можемо да побегнемо од овога, већ само да потражимо ефикасан противотров. Ако неко мисли да су жена и мушкарац једно те исто, забога. Али постоји здрав разум“, одговорио је он.

Путин је испричао да се у Сједињеним Америчким Државама један затвореник изјаснио као жена и тражио да буде пребачен у женски затвор, а тамо је одмах силовао своју цимерку.

На питање о бојкоту Олимпијских игара у Пекингу, Путин је рекао да је ова одлука била погрешна и да му је бивши председник САД једном рекао да су међусобни бојкоти Олимпијских игара СССР-а и САД били велика грешка.

„Погодите који“, рекао је он у вези са идентитетом тог председника.

Бојкот у Пекингу је очигледно имао за циљ подривање успона Кине. Био је то тактички, политички потез коме није место у спорту, рекао је Путин.

Он је додао да је притисак Запада на конкуренте, укључујући учеснике из Русије, био неприкладан и штетан, и да се на крају показао узалудан.

„САД не могу да спрече Кину да постане водећа светска економија и то треба да схвате“, рекао је Путин.

Да ли Русија признаје талибанску владу?

Путин је рекао да би желео да ситуација у Авганистану буде стабилна, за Русију „то није празно питање“ – власти страхују од продора екстремиста у пограничне централноазијске земље и ширење авганистанских опијата.

По питању признавања мора се полазити од стварности.

„Земље које су направиле највећу штету требало би да помогну авганистанском народу. На пример, одмрзавање девизних резерви – авганистанских фондова у америчким банкама“, додао је Путин.

Једна новинарка је упитала Путина шта ради у слободно време, како вежба за време пандемије и да ли прати познате ТВ серије и популарне блогере.

Вежбам. Моја дужност је да будем у доброј форми, да бих добро обављао свој посао, рекао је председник Русије.
Путину је постављено и полуозбиљно питање у вези са момком који је тужио Деда Мраза јер му није донео оно што је тражио.

Путин је рекао да као правник по образовању треба да истакне да Деда Мраз дарује само добре момке и девојке, па да тужилац (који има 20 година) треба да размисли о свом понашању.

Путин је упитан и какав је његов однос са Деда Мразом.

Ја имам добар однос са Деда Мразом. Доносио ми је поклоне, рекао је Путин који је на крају честитао празнике.

Back to top button