Izdvojene vestiPolitika

Путин Вучићу о гасу: Наћи ћемо прихватљиво решење

СрбијаРеално/СОЧИ/25.11 – Москва и Београд наћи ће прихватљиво решење за услове новог уговора за испоруку гаса, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са председником Србије Александром Вучићем.

“Мислим да ћемо се договорити, поверићемо привредним субјектима да одговарајући рад доведу до краја. Наћи ћемо такво решење, које ће бити прихватљиво за наше српске партнере”, рекао је Путин на почетку састанка са српским председником у резиденцији Бочаров ручеј у Сочију.

Руски председник захвалио је Александру Вучићу због подршке руском језику који се учи у српским школама.

“Захвални смо због подршке руском језику у српским школама”, рекао је Путин Вучићу.

Путин је пожелео Вучићу успех на изборима у Србији у априлу следеће године.

“Желим да вам изразим захвалност на пажњи коју посвећујете развоју руско-српских односа. Надам се да ће гласачи у Србији то такође ценити”, истакао је Путин, јавља РИА новости.

Путин је додао да се у децембру очекује посета председнице Владе Србије Ане Брнабић Русији.

Како наводи Тас, руски председник је рекао да се односи две земље развијају у свим правцима упркос пандемији коронавируса.

“Пред нама је обиље питања која треба да рзмотримо. Ипак, упркос изазовима које је донела пандемије, везе две земље не само да су одржане, већ су се развиле у свим правцима”, истакао је Путин.

Говорећи о трговини, Путин је рекао да ће Москва и Београд до краја 2021. године не само превазићи пад трговинске размене проузрокован пандемијом, већ ће повећати обим међусобне размене.

“Ако смо у 2020. години, пандемијској години, имали пад трговине, онда је ове године раст већ преко 20 одсто, у само девет месеци ове године. То значи да ћемо не само превазићи рецесију из 2020. године, већ ћемо такође повећати обим трговине”, поручио је руски председник.

Указао је на развој сарадње у војној сфери.

Подсетио је да две земље редовно одржавају вежбе, развијају интеракцију на линији структура власти, министарстава одбране и генералштаба.

Према Путиновој оцени, “то је, несумњиво на добробит обе земље”.

Back to top button