Društvo

Радно време установа и продавница за Дан примирја

СрбијаРеално/БЕОГРАД/11.11 – На државни празник Дан примирја у Првом светском рату који је у Србији нерадни, у Београду ће већина услужних објеката радити уобичајено или дежурати одређено време.

Тржни центри раде редовно, као и већина садржаја који су доступни у њиховом склопу.

Продавнице и супермаркети који су увели неке измене, већ су на својим излозима истакли радно време, а у обавези су да раде најмање од 9 до 12 часова, прецизира РТС.

Све пијаце у склопу ЈКП Градске пијаце отворене су по сталном радном времену од 6 до 19 часова.

У Србији је отворено 39 испостава Поште Србије, дежурају поште у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и другим већим градовима.

Уз дежурне у Београду су отворене поште у тржним центрима, а уобичајено раде Главна пошта у Таковској и на аеродрому Никола Тесла.

По неизмењеном радном времену раде поште на граничним и административним прелазима, осим на прелазу Чукарка где је пошта отворена од 7 до 18 и 30 часова.

Комплетан списак отворених пошта доступан је на званичном сајту Поште Србије – posta.rs.

Већина банака је због празника затворила своја врата, али њихове филијале у тржним центрима раде.

Из Градског саобраћајног предузећа за Танјуг кажу да је превоз у Београду организован по недељном реду вожње, док минибусеви Е2 и Е9 неће саобраћати.

Паркинг сервис неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима Београда, саопштило је ово предузеће.

Отворене су све јавне гараже, док ће посебна СМС паркирлишта и паук служба радити по старом.

Бензинске пумпе на путевима првог и другог реда и општинским путевима у Београду раде читавог дана, а остале најмање од 6 до 20 сати.

Back to top button