Beograd

Радојичић: Град Београд подржава популациону политику Владе Србије

СрбијаРеално/БЕОГРАД/9.12 – Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да је Град Београд као новчану подршку родитељима тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца за ову годину издвојио близу 15 милиона динара.

“Задовољан сам што је Град Београд и овим издвајањима показао да спроводи одговорну социјалну политику обезбеђујући финансијску подршку родитељима више деце, у циљу подстицања рађања и повећања наталитета”, изјавио је Радојичић.

Градоначелник је додао да је од 2013. до 2020. године Град Београд издвојио преко 15,6 милиона евра, односно близу две милијарде динара за подршку породиљама Београда, као и да је буџет за породиље за 2021. годину увећан за отприлике 10 одсто у односу на претходну и износи близу 470 милиона динара.

“Овим Град Београд шаље јасну поруку подршке националним напорима унапређења демографско популационе политике наше земље. Један од последњих примера је иницијатива председника Александра Вучића да од 1. јануара родитељи за прворођено дете од државе добију по 300 хиљада динара уместо досадашњих 100 хиљада, као и да се остваре олакшице за студенте који током студирања добију дете”, закључио је градоначелник Београда.

Back to top button