BeogradIzdvojene vesti

Радојичић: Град Београд преузео старање над Центром лепих уметности „Гуарнериус”

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 13.12 – Градоначелник Београда Зоран Радојичић потписао је данас уговор о преузимању оснивачких права Центра лепих уметности „Гуарнериус” са истакнутим виолинистом и оснивачем те установе Јованом Колунџијом.

Градоначелник је у Старом двору изразио задовљство поводом потписивања уговора којим се оснивачка права преносе на Град Београд, као и због тога што је имао прилику да разговара са Јованом Колунџијом, који од 1996. године подиже Центар лепих уметности.

“Све ове године које су уложене у „Гуарнериус” су јако значајне за Град Београд. Дошли смо до момента када ће Град Београд кроз оснивачка права и бригу о тој установи допринети њеном даљем развоју”, навео је Радојичић.

Градоначелник је подсетио да је култура неизмерно важна за Град Београд.

“Посебно ми је важно да млади људи имају могућност да наступају у овом центру, у коме је од оснивања одржано више од 1.000 догађаја значајних за Београд. Сигуран сам да ћемо наставити тај тренд, са сјајним уметничким изведбама реномираних уметника, али и оних чију афирмацију желимо да подржимо”, закључио је први човек престонице.

Колунџија је такође изразио задовољство због потписивања овог уговора и наставка сарадње са Градом Београдом.

“Најважније је да ће ова установа наставити са својом делатношћу као и до сада. Изражавам уверење да ће Центар лепих уметности у будућности ефикасније пословати и испунити своју основну идеју, а то је да се ту одржавају концерти најлепших дела класичне музике, као и манифестације уметности у ширем смислу”, истакао је Колунџија.

Back to top button