BeogradIzdvojene vesti

Радојичић и Беглов присуствовали манифестацији „Санкт Петербург у Београду”

СрбијаРеално/БЕОГРАД/18.11. – Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов присуствовали су у Народном позоришту свечаном концерту под називом „Санкт Петербург у Београду”. Овај концерт, као симболични поклон становницима Београда, приређен је у част успостављања партнерства између Санкт Петербурга и Београда које је реализовано 10. септембра потписивањем Споразума о сарадњи између два града ове године у Санкт Петербургу. Концерту је присуствовао и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко.

Поздрављајући присутне, градоначелник Радојичић је захвалио губернатору Беглову што је Београду вечерас поклонио овај дивни културни догађај.

Он је истакао да су Београђани поносни што имају прилику да слушају сјајне руске уметнике из Санкт Петербурга, који дух овог дивног града доносе у Београд.

– Културни живот је од велике важности за Београд, а споразум о сарадњи који смо потписали између наша два града допринеће да сарадња у области културе постане још интензивнија, на обострану корист грађана Београда и Санкт Петербурга. Морамо истаћи да су добри политички односи наше две земље резултат и одличне сарадње председника Владимира Путина и председника Александра Вучића, који својом мудром државничком политиком успевају да чувају руско-српско братство и заједништво у овим изазовним временима. Надам се да ћемо у будућности имати прилику да све чешће чујемо руске уметнике у нашем граду, а да ће и наши, српски уметници исто тако све више одлазити у Русију, представљати нашу културу и преносити дух нашег народа. Посебно се радујем сарадњи наших младих људи, јер ће они наставити да чувају традицију наших добрих односа. Уверен сам да ће наша успешна сарадња јачати још више и да ћемо наставити да чувамо братство наших народа. На крају, драги пријатељи, хвала вам и желим вам леп боравак у нашем Београду – поручио је градоначелник Радојичић.

Губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов захвалио је на срдачном дочеку и рекао да је делегација Руске Федерације решила да Београду узврати духовним поклоном, наступом уметника који ће заједно са својим српским пријатељима извести српске и руске песме.

У оквиру овог музичког догађаја, који је приређен поводом званичне посете делегације тог руског града српској престоници, наступио је солиста Маријинског театра, народни уметник Русије Василиј Герел. На концерту је наступио и унук легендарног совјетског певача Едварда Хиља – Едвард Хиљ (млади), као и група младих музичара из Санкт Петербурга „Есе-квинтет”.

Догађају су присуствовали и помоћник градоначелника Андреја Младеновић, главни градски урбаниста Марко Стојчић, чланови Градског већа и секретари градских секретаријата.

Back to top button