Beograd

Радојичић: Комуналне службе Београда тренутно ангажоване у пуном капацитету

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 15.12 – Кризна ситуација у Обреновцу и Новом Београду када је реч о снабдевању електричном и топлотном енергијом је разрешена и сада је у овим деловима града све под контролом, изјавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Како је нагласио, током дана стигне око 600 различитих примедби на грејање, што је уобичајена фреквенција, с обзиром на то да је у систему грејања чак 319.000 станова.

Говорећи о чишћењу снега, Радојичић је истакао да су градске комуналне службе, са око 1.500 радника биле 24 часа на терену и давале све од себе како би град функционисао.

„Путеви првог реда у дужини од 1.900 километара су путеви које прве чистимо када падне снег. Четири сата по престанку снега ти путеви морају бити проходни. То је процедура која је реално остварива и које се ми придржавамо“, истакао је Радојичић.

Градоначелник је подсетио да је набављена сва потребна опрема, те да у овом тренутку око 100 камиона излази на терен, 20 мултикар возила и 15 утоварних машина.

„Пала је количина снега која је иначе карактеристична за цео месец децембар и у овим околностима сви дајемо свој максимум како бисмо ситуацију решили што је могуће пре“, казао је Радојичић.
Говорећи о паду стабала, Радојичић је напоменуо да је ЈКП „Зеленило – Београд” имало око 750 интервенција до сада, а да је на терену било 350 радника овог комуналног предузећа.

„ЈКП „Зеленило – Београд” је веома озбиљно градско предузеће и они добро раде свој посао. Све парковске површине које одржава ово предузеће су на понос Београђана и наш циљ је да још више површина буде под њиховом контролом. Током целе године ово предузеће врши орезивање и уклањање сувих и ризичних стабала. Сада су се ломила и потпуно здрава стабла под огромним теретом влажног снега, који је за два дана нападао толико колико иначе напада током целог месеца децембра“, казао је градоначелник.

Према његовим речима, штета коју су грађани претрпели биће надокнађена по предвиђеној процедури.
Када је у питању изградња Тиршове 2, Радојичић је истакао да је тај пројекат од огромне важности не само за Београд већ и за регион, те да су радови почели 11. октобра.

„Више од четрдесет година се говорило о овом пројекту, али га нико до сада није спровео у дело. Много се говори о лечењу деце у иностранству и сви подржавамо такве акције, али мој примаран циљ је да смањимо број лечења деце у иностранству. Желим да изградњом нове дечије клинике родитељи више не морају да иду у иностранство и прикупљају огромне суме новца за лечење своје болесне деце. Зато је ова клиника од неизмерног значаја за све нас“, истакао је градоначелник.

Како је нагласио, јуче је обишао радове који напредују, у току је копање темељне јаме која ће бити дубока 21 метар. Имаћемо, додао је, приступну саобраћајницу са ауто-пута, а у близини је и гинеколошка клиника како би болесна новорођенчад брзо била смештена у ову болницу на лечење.

„Радујем се што овај пројекат напредује и верујем да ћемо рок за завршетак изградње, а то је 2024. година, испоштовати“, закључио је Радојичић.

Back to top button