Beograd

Радојичић: Нови „хаб” и градска библиотека за Обреновац

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 17.12 – Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је данас, у оквиру акције „Градоначелник код вас, вама на услузи”, нови обреновачки „хаб” за младе као и градилиште нове градске библиотеке.

“Желео сам да данас обиђемо неке од пројеката који су важни за општину Обреновац. Овде jе у претходном периоду много тога урађено, од инфраструктурних пројеката до отварања нових фабрика. „Хаб”, као нови центар за младе, један је од пројеката којим смо желели да унапредимо услове за рад и учење младих у Обреновцу. Центар је отворен у октобру прошле године. Вредност инвестиције је била пет милиона динара и до сада је различите курсеве, едукативне програме и радионице организоване у „хабу” похађало више од 500 младих људи. У овом савременом центру млади имају могућност да се обучавају за рад на рачунарима, да уче стране језике, доступне су им обуке брзог читања, спроводе се различити програми Канцеларије за младе, као и припреме за пријемне испите за факултете. Сигуран сам да ће они у будућности искористити на најбољи начин вештине стечене на овом месту. Обреновац тренутно има 800 студената, од којих Општина стипендира 55, тако да је помоћ који млади добијају веома конкретна. Желимо да млади који су основни покретач друштва, остану у Обреновцу. Овај пројекат је веома важан како за њих тако и за цео Обреновац”, казао је Радојичић.

Фото: Беоинфо

Градоначелник је подсетио да су радови на новој згради Градске библиотеке „Влада Аксентијевић” у току и истакао да се ради о веома важном пројекту за општину Обреновац.

“У току је реконструкција и изградња овог простора. Када смо последњи пут у Обреновцу разговарали о овом пројекту, договорили смо се да је потребно обезбедити додатних 50 милиона динара за потпуну реализацију пројекта. У међувремену су та средства обезбеђена, јавна набавка је завршена, а пре месец дана радови су и започети. Сада је укупна вредност инвестиције 80 милиона динара. Објекат ће имати око 600 квадратних метара а рок за завршетак радова је мај идуће године. Класична библиотека је незаменљива и надам се да ћемо и у будућности задржати тај однос према књигама и култури”, казао је Радојичић и додао да ће фасада зграде бити реконструисана и да у потпуности имати некадашњи изглед, чиме ће се уклопити у постојећи амбијент главне улице у Обреновцу.

Back to top button