Beograd

Радојичић: Сарадња са градовима Републике Српске на основу добре праксе и размене искустава

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.11 – Однос Београда сa градовима Републике Српске, али и са бројним другим градовима Европе и света увек ће за основу имати добру праксу и истовремено размену искустава у свим областима које су од виталног значаја за живот грађана, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Радојичић је посебно указао на важност развијања братских и пријатељских односа, учења једних од других и непрестаних контаката, истичући да су за нас свакако на првом месту земље из региона, али и Русија, Кина, Француска, остале земље ЕУ, као и САД.

“Сваки град може да буде центар у некој области и то јесте будућност. Захваљујући председнику Александру Вучићу, у ситуацији смо да сарађујемо са светом на равноправној основи. Међународна политика води се одлично и представља основу да и на локалном нивоу сарађујемо веома добро с градовима у региону”, рекао је Радојичић, гостујући у емисији „Глобално” на БН телевизији.

Радојичић сматра да се мора водити рачуна о политици континуитета, а не о популизму.

“Сви градоначелници који воде рачуна о екологији, и локално и глобално, на мене увек остављају јак утисак”, казао је Радојичић.

Говорећи о још једном пројекту од великог значаја за повезивање градова и земаља у окружењу, градоначелник Радојичић је истакао да ће нова дечија клиника у Тиршовој бити регионални центар за лечење деце. Изразио је уверење да ће читав пројекат бити завршен 2024. године, прецизирајући да ће објекат имати шездесет хиљада квадрата и да ће у њега бити уложено око сто милиона евра и додао да ће се том клиником смањити потреба да се деца лече у иностранству, а истовремено ће лекари и медицинско особље имати одличне услове за рад, казао је Радојичић.

“Моја визија је здрав Београд и најбољи могући услови за раст и развој деце. У читавом региону велики градови имају исте проблеме, на првом месту је загађеност. Зато сада имамо јасан план како да се тај проблем решава: метро, обилазница којом ће се изместити транзитни саобраћај, гашење индивидуалних ложишта, унапређење градског саобраћаја, пречишћавање отпадних вода”, казао је Радојичић и додао да му је велика част, али и изазов, то што је градоначелник Београда, те да верује да би могао да да допринос у још једном мандату, највише у сегментима унапређења квалитета животне средине и бриге о деци.

Back to top button