Svet

Рама: Данас био историјски дан, али у негативном смислу

СрбијаРеално/Брисел/23.06.22. – Албански премијер Еди Рама рекао је да је данас у Бриселу био историјски дан, али у негативном смислу, али да није изненађен, јер није ни очекивао да ће на састанку ЕУ-Западни Балкан његова земља нешто добити.

„Нисам фрустриран, жао ми је ЕУ. Kада видимо да није у стању да ослободи два таоца Бугарске није добар утисак“, рекао је Рама на заједничкој конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вуцићем и Северне Македоније Мимитром Kовачевским после самита у Бриселу, на питање новинара да ли је разочаран због тога што није било помака и због чега жали.

Рама је приметио како није тајна да је њему више стало до ЕУ него Вучићу, јер су како је рекао, Албанци религиозно привржени ЕУ.

„Наравно, имали су најдивније речи за нас, и да будем искрен и рекли да се осећају лоше сто не може ниста конкретно да се уради. Али нико од њих није рекао да се лосе осећају због саме ЕУ, а не због нас“, истакао је Рама.

Он је оценио и да ЕУ има већи проблем од Албаније, јер они имају већу одговорност.

„Мислим да ћемо сигурно стићи у Европу, надам се пре наредног века, али најкасније у наредном веку“, приметио је Рама иронично.

Он је најавио и да ће Албанија наставити да обавља и даље свој посао и да настави са реформама, јер жели да буде земља где ће се људи добро осећати и имати стандард као ЕУ.

„Нисам очекивао ниста друго од онога сто сам добио, није било изненађења“, рекао је Рама.

Он је додао и да се нада да у Хрватској неће бити противљења када су у питању интеграције Србије, на начин како је Бугарска блокирала Албанију.

Back to top button