Hronika

Расписана потерница за оптуженим да је обљубио девојчицу од 13 година

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.11 – Виши суд у Нишу расписао је 19. новембра потерницу за Нишлијом Мартином О. (27) против кога је подигнута оптужница због кривичног дела обљубе са дететом за које је запрећена казна затвора од пет до 12 година. Реакција Вишег суда уследила је након што се оптужени није појавиљивао на главном претресу, а полиција га није нашла на адреси становања па није било могуће његово довођење. Према незваничним сазнањима, он је побегао у иностранство, а установљено је да је отпутовао са нишког аеродрома Kонстантин Велики, преноси Блиц.

Мартин је ухапшен јула прошле године јер је четири месеца имао сексуалне односе са тринаестогодишњакињом која је у његовој породици била на хранитељству. Неприкладну љубавну везу разоткрио је шеснаестогодишњи брат девојчице који је збринут у истој породици што је довело до Мартиновог хапшења који је пред органима гоњења све признао, али је истицао да је са дететом у љубавној вези те да планирају заједнички живот, пише Телеграф.рс.

Он је искористивши њену наивност, наговорио девојчицу да ступе у сексуалне односе.

“Kористили су сваку прилику када би остајали сами да буду интимни. Временом су постајали неопрезнији па је девојчицин брат посумњао да се нешто дешава између његове сестре и Мартина а онда их затекао на делу. Позвао је своју баку која живи у једном нишком селу и рекао јој шта је видео. Запрепашћена жена је отишла у полицију и пријавила Мартина који је одмах ухапшен”, објашњавају саговорници из истраге.

“Kако сазнајемо, девојчица уопште није била свесна у шта се упустила јер јој је Мартин говорио да су они момак и девојка те да ће се узет”, додају.

Н.О. мајка ухапшеног младића, односно девојчицина хранитељке тврдила је да није знала шта се дешава између њих двоје.

Back to top button