Društvo

Републички хидрометереолошки завод објавио још једно упозорење: на снази жути метеоаларм

СрбијаРеално/БЕОГРАД/05.11. – Након недељу дана лепог времена вратила се киша, а после подне у северним, западним и централним крајевима Србије местимично ће доћи до кише и пљускова, који ће на западу понегде да буду праћени грмљавином. Велике количине кише утичу и на водостај река, те је Републички хидрометеоролошки завод објавио најновије хидролошко упозорење. У западној и југозападној Србији и Шумадији на снази је жути метеоаларм, што значи да време може потенцијално да буде опасно.

“На сливовима Јарна, Љубовиђе, Дрине, Лима, Kолубаре, Уба, Тамнаве и Љига са притокама, водостаји ће да буду у умереном порасту до 6. новембра и кретаће се испод упозоравајућих нивоа”, наведено је у упозорењу. Овакав пораст водостаја могао би да захтева предузимање мера редовне одбране од поплава.

“Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате акривности које су изложене метеоролошком ризику. Потребно је да наставите да се информишете о очекиваним метеоролошким условима и да не предузимате непотребне ризике”, наведено је на званичном сајту РХМЗ.

Back to top button