BeogradIzdvojene vesti

Ревија одрживе моде 29. новембра у Скупштини града Београда

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.11 – Прва ревија одрживе моде Верице Ракочевић, Тамаре Јарић и Игора Тодоровића биће одржана 29. новембра у Свечаној сали Скупштине града Београда, најавили су данас организатори.

Модни креатори Ракочевић, Јарић и Тодоровић ће овом приликом приказати своје мини колекције и по завршетку ревија ће се обратити публици и појаснити своје виђење одрживе моде, јавља Тањуг.

Одржива мода је доживела огромну експанзију у целом свету, поготову са пандемијом вируса и постала је не само апсолутни тренд, већ и императив.

Главни разлог за то је што је модна индустрија велики загађивач планете – званично, 10 посто емисије штетних гасова на планети производи модна индустрија.

Многи најпознатији светски креатори су почели да раде одрживу моду и то је сада незаустављив процес – “одржива мода је постала еколошка и социјална одговорност”.

Тај покрет подразумева не само производњу одрживе моде, већ комплетну кампању која не подразумева само инсистирање на рециклирању материјала, већ и низ других активности међу којима је и повратак на некадашњи систем функционисања, када су се радиле само две колекције годишње, а не као сада (пет, шест или више), што ће резултирати смањењем хиперпродукције производње.

Познате личности се, као пример, појављују на великим догађајима у већ виђеним хаљинама.

Директор Миланске недеље моде Карло Капаса најавио је обнављање награде “Греен Фасхион” као гала завршницу ове манифестације, као и чувени “зелени тепих” који окупља све што нешто значи у светској моди и која постаје можда и најважнија награда у модној индустрији.

Како је одржива мода у Србији минимално заступљена, агенција Фабрика је одлучила да крене са овом кампањом како би што више модних креатора и модних кућа почело да се бави одрживом модом.

Како наводе представници Фабрике, да би кампања била што ефикаснија, одлучено је да се уприличи модна ревија са најпознатијим српским модним креаторима, који имају велики утицај на јавност и модни свет.

Back to top button