Društvo

Рудари захтевају заштиту од оних који би да затворе руднике

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Рудари Колубаре и Костолца траже од председника Александра Вучића да им писмено гарантује да ће њихова радна места сачувати од оних који желе да затворе руднике у Србији и најављују да ће, у супротном, кренути пешке у марш на Београд, објавио је данас вршилац дужности генералног директора Електропривреде Србије (ЕПС) Милорад Грчић.

„Рудари Колубаре и Костолца траже од председника Вучића писане гаранције да ће их сачувати од непријатеља у земљи и иностранству који желе да затворе наше руднике и отму кору хлеба нашој деци или крећу пешке у марш на Београд и моја је обавеза да то пренесем и председнику Вучићу и јавности“, навео је Грчић.

Напоменуо је да је последњи повод за такву реакцију више од 15.000 рудара ЕПС-а био захтев посланице Европског парламента из редова Зелених и, како је додао, „главне лобисткиње за независност Косова у Европском парламенту“ Виоле фон Крамон, да се затворе рудници и термоелектране у Србији.

„Она је још пре неколико дана на сусрету са епископом дизелдорфским и целе Немачке, Григоријем (Дурићем) укинула Српску православну цркву, а сад, лажно се представљајући као заштитник народа, тражи од Европске уније да се затворе Колубара, Костолац и Обреновац“, навео је Грчић.

Директор ЕПС-а је подсетио да рударски и термо сектор ЕПС-а обезбеђује енергетску сигурност Србије, што се поново показало последњих месеци када је Европа погођена највећом до сада енергетском кризом.

„Константни су притисци и напади на рударе и зато су од мене тражили да њихов председник писмено гарантује безбедност њиховог посла и опстанак њихових породица, као и да се коначно покаже ко су они који раде против ЕПС-а и интереса Србије“, истакао је Грчић.

Back to top button