Svet

РУС има 75% конвенционалних снага усмерених против УKР

СрбијаРеално/Њујорк/20.02.22. – Према најновијој процени америчких обавештајних служби, Русија сада има близу 75 одсто својих конвенционалних снага усмерених против Украјине, јавља Си-Ен-Ен позивајући се на америчког званичника упућеног у обавештајне податке.

Поменути званичник је за Си-Ен-Ен рекао да је концентрација снага на удаљености са које може да се нападне Украјина веома неуобичајена и да је то део разлога због којих САД верују да је Русија спремна да изведе напад. Ово укључује око 120 од укупно процењених 160 батаљонских тактичких група, које се налазе у кругу од 60 километара од Украјине, навео је званичник.

Та цифра представља 75 одсто главних борбених јединица Русије, али то је мање од половине укупног броја војника у руској војсци, навео је званичник. Амерички званичници су известили да би руске трупе у комбинацији са проруским снагама могле да броје и до 190.000 распоређених снага око Украјине, додаје Си-Ен-Ен.

Америчка телевизијска мрежа још наводи да је око 35 од 50 познатих батаљона противваздушне одбране распоређено је против Украјине. Поред тога, процењују САД, око 500 ловаца и ловаца-бомбардера налази се у близини Украјине, као и 50 средњих до тешких бомбардера.

Према америчкој процени, заједно, руске снаге сада знатно надмашују украјинске војне снаге.

Back to top button