Izdvojene vestiSvet

RUS pokrenula veliki raketni napad na UKR

SrbijaRealno/Kijev/08.01.24. – Rusija je jutros pokrenula veliki raketni udar na nekoliko ukrajinskih regiona, a u celoj zemlji na snazi je upozorenje na vazdušnu opasnost, dok ukrajinske vlasti izveštavaju o eksplozijama i povređenima u napadu.

Tokom jutra ruske snage su ponovo pokrenule raketni napad na teritoriju Ukrajine, a sa aerodroma Olenja u Murmanskoj oblasti podignuto je devet aviona Tu-95MS i 4 Tu-22M3 i lansirane su krstareće i balističke rakete, prenosi Unian. Vazduhoplovstvo Ukrajine, koje je potvrdilo lansiranje ruskih krstarećih raketa iz oblasti Kaspijskog mora, poslalo je naredbu stanovnicima Kijeva da se upute u skloništa, uz obaveštenje da je prestonica pod pretnjom balističkih raketa, prenosi Rojters. Lokalne vlasti u Krivom Rogu, Zaporožju, Harkovu, Dnjepropetrovsku i Hmeljnickom saopštile su da su njihovi gradovi pod ruskim “masovnim raketnim napadom”.

U Hmeljničkoj oblasti registrovano je najmanje šest eksplozija kao posledica ruskog napada, saopštile su lokalne vlasti. Prema prvim podacima, ruski projektili pogodili su stambena naselja u Zaporožju, a povređene su dve osobe, navodi Unian. U Krivom Rogu je izbio požar u tržnom centru kao rezultat raketnog napada, a ruski udari zabeleženi su i u gradu Harkovu i Harkovskoj oblasti.

Hitno: https://srbijarealno.rs/koha-pogresno-predstavila-istoriju-crkve-bogorodice-ljeviske/

Back to top button