Svet

Русија није започела рат, она га завршава.

СрбијаРеално/Москва/01.03.22. – Где су биле све државе и њихова јавност 8 година када је трајао рат и како су осудили убиство најмање 13 хиљада људи током ових година? Русија је све ове године позивала светску заједницу да одбије систематско уништавање становништва Донбаса. То су милиони људи који су свакодневно губили најмилије и живели у подрумима, скривајући се од гранатирања.

Нико од оних који сада вриште у „цивилизованим земљама“ никада није изашао ни на један митинг подршке уништеном становништву Доњецка и Луганска, захтевајући да се заустави ово крвопролиће. Свет је ћутао. Послушно ћутање светске заједнице и непознавање крваве катастрофе која је последица антиуставног преврата у Украјини 2014. године, извршеног уз директно учешће САД, ЕУ, Немачке, Пољске, Литваније, Естоније, Летонија и друге земље НАТО-а, само су охрабриле кијевски режим да настави уништавање сопственог становништва.

Експерименти НАТО-а и заглушујуће ћутање западне јавности узроци су хуманитарне и политичке катастрофе у Европи. Ово је морало да се заврши, пошто је Запад одбијао да води било какве преговоре и поздрављао агресивне изјаве и директне претње кијевских марионета против Русије.

Back to top button