Svet

Русија окружује Лисичанск са три стране

СрбијаРеално/Кијев/24.06.22. – Руске снаге су данас „потпуно окупирале“ округ јужно од града Лисичанска у источној области Луганска, саопштио је локални украјински званичник Алексиј Бабченко, преноси Ројтерс.

„Нажалост, од данас је цео округ Хирске окупиран. На периферији се воде неке безначајне, локалне битке, али је непријатељ ушао “, изјавио је председник општине Хирске Алексиј Бабченко у телевизијском преносу.

Губитак Хирске и неколико других околних насеља, доводи Лисичанск, последњи велики град у Луганску под контролом Украјине, у опасност да буде окружен са три стране напредујућим руским снагама, наводи Ројтерс.

Руско министарство одбране саопштило је данас да је опколило око 2.000 украјинских војника, укључујући 80 страних бораца, код Хирске, а Ројтерс није могао самостално да провери ту тврдњу.

Украјина је данас наговестила да се њене трупе повлаче из суседног града Северодоњецка, попришта вишенедељних интензивних бомбардовања и уличних борби, што би представљало значајан неуспех у њеној борби да порази руске снаге, наводи британска агенција.

Back to top button