Svet

Руска војска добила наређење да напредује у свим правцима

СрбијаРеално/Москва/26.02.22. – Руској војсци издато је наређење да крену напред у свим правцима, након што је Украјина одбила преговоре, саопштио је данас портпарол руског Министарства одбране Игор Kонашенков.

“Свим јединицама руске војске данас је наређено да крену напред у свим правцима у складу са планом операције, након што је Украјина одбила да учествује у преговарачком процесу”, рекао је Kонашенков на брифингу за новинаре. Раније данас портпарол Kремља Дмитриј Песков рекао је да је украјинска страна одбила је преговоре са Русијом, због чега је председник Русије Владимир Путин издао наређење војсци да настави операције, иако је у петак наредио обустављање напредовања.

Украјина је касније данас демантовала сугестије да одбија да преговара о прекиду ватре са Русијом, али и навела да није спремна да прихвати ултиматуме или неприхватљиве услове.

Михаил Подољак, саветник у канцеларији украјинског председника Владимира Зеленског, рекао је за Ројтерс да је Украјина припремила преговарачку позицију, али се суочила са неодговарајућим преговарачким условима из Русије.

Back to top button