Srbija

Ружић из Дубаиа: Циљ је да у Србији студира што више страних студената

СрбијаРеално /ДУБАИ/ 14. 12 – Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић представио је данас на „ Експо 2020 Дубаи” могућности за студирање страних студената у Србији кроз програме „Студирај у Србији“ и „Свет у Србији“.

„Наш циљ је да у Србију привучемо што већи број страних студента“, рекао је Ружић и додао да је Србија препозната на глобалном нивоу као земља са квалитетним високошколским установама.
Он је истакао је интернационализација високог образовања у Србији један од приоритета Стратегије развоја образовања до 2030. године.

„Према последњим подацима, на високошколске установе у Србији уписано је више од 10.000 страних студената. Наш стратешки циљ је да овај број повећамо привлачењем студената из целог света, а не само из региона“, рекао је Ружић.

Министар Ружић је рекао да је одобрен и нови јавни позив за наредну школску годину за доделу 200 стипендија за програм „Свет у Србији”.

„На овај начин омогућавамо страним студентима да у Србији стекну академска знања, која би могли да примене у својим земљама. Циљ пројекта је да промовише културу, традицију и високо образовање“, рекао је министар.

Истакао је да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја, како би повећало број страних студената на нашим високошколским установама, наставити да спроводи и иницијативу „Студирај у Србији“.

Back to top button