DruštvoIzdvojene vesti

Ружић: Одлука о распусту на Штабу, што се мене тиче остаје 31.

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24. 11 – Одлука о померању почетка зимског распуста требало би да се донесе на седници Кризног штаба, а не у медијима, поручио је данас министар просвете Бранко Ружић и додао да, за сада, 31. децембар остаје датум од којег ће ученици на три недеље напустити школске клупе.

“Зимски распуст у Србији почиње 31. децембра и завршава се 24. јануара, с тим што у Војводини почиње 24. децембра. Што се мене тиче, распуст почиње када сам рекао, мада можемо се прилагодити”, рекао је Ружић за ТВ Пинк.

Министар је нагласио значај процене лекара из Кризног штаба у доношењу коначне одлуке, оцењујући да је много важније како ће се током распуста примењивати епидемиолошке мере, преноси Тањуг.

“Стоји констатација лекара да у другој половини децембра имамо славе, али имаћемо их и у јануару. Можемо да разговарамо на ту тему на седници Кризног штаба”, додао је Ружић.

Медицински део Кризног штаба, међу којима и епидемиолог Бранислав Тиодоровић, раније је изјавио да ће предложити да зимски распуст почне 15. децембра и да траје месец дана.

Back to top button