Izdvojene vestiPolitika

Ружић: Влада ради на унапређењу положаја националних мањина

СрбијаРеално/БЕОГРАД/16.11. – Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић поручио је данас да Влада Србије континуирано ради на унапређењу положаја припадника националних мањина у свим сферама живота, па и у образовању, саопштило је Министарство.

“Управо су резултати Републике Србије у области образовања широм света хваљени и истицани као одлични. О томе сведочи и то што је тренутно, на 41. заседању УНЕСКА у Паризу Србија у извештају поменута чак 30 пута као пример добре праксе када је инклузија у образовању у питању”, рекао је Ружић на Економском факултету из Суботице – Одељење у Бујановцу.

Ружић ће у тој установи данас учествовати на скупу о друштвеном дијалогу “План од седам тачака, тема образовање”, који је организовало Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са Координационим телом Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Он је подсетио да је у октобру са високим комесаром ОЕБС-а, деканом Економског факултета из Суботице, чији огранак постоји у Бујановцу и представницима албанске националне мањине у Бујановцу покренуо дијалог на тему решавања одређених изазова у овој области.

“Драго ми је не само што је био успешан разговор, него и што смо у ових месец дана са председником Националног савета албанске националне мањине решили и питање уџбеника на албанском језику”, рекао је Ружић.

Он је истакао да чињеница да је поново дошао у Бујановац како би представио резултате из области образовања за припаднике албанске националне мањине и разговарао о још неким питањима, говори о спремности Министарства просвете да допринесе унапређењу услова за нормалан живот, улагање у младе, неговање различитости као наше вредности и за креирању још толерантнијег и бољег друштва у којем живимо.

Back to top button