SrbijaSvet

Са Бербок ћу као и са свима бити искрен и штитити интерсе СР

СрбијаРеално/Мадрид/23.02.22. – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Мадриду да је немачка министарка спољних послова Аналена Бербок најавила посету Србији и да ће у сусрету са њим, као и са званичницима земаља из целог света, бити искрен и штитит интересе Србије. На питање новинара шта мисли о најави доласка шефице немачке дипломатије идућег месеца и да ли ће разговор бити отворен, с обзиром на њене недавне изјаве о Србији, Вучић је рекао:

“Немацка министарка спољних послова се најавила да долази. То је важна земље и наш најважнији и највећи партнер у Европи и они су увек добродошли. Немојте да сметнете с ума да не постоји нико у свету од најважнијих званичника у свету које нисам срео и пред којим нисам био искрен и отворен увек штитећи интересе Србје – тако ћу чинити и на том састанку.

Kаже да на питање да ли је срецан због свих изјава немачких званичника, као и изјава Виоле Фон Kрамен и неких других – није ни најмање.

Да ли сам срецан због њихових изјава да су они чували Албанце на Kосову да се не би догодио геноцид – наравно да нисам, истакао је Вучић.

Додао је да није срећан због тога не због тога што ће он бити нападнут већ већ Србија, као и да они не говоре о њему лично већ о ономе што је политика Србије и што се њима не допада.

Back to top button