Svet

Санкције Русији на трговину у фунтама и доларима

СрбијаРеално/Лондон/20.02.22. – Сједињене Америчке Државе и Велика Британија ће онемогућити руским компанијама приступ америчким доларима и британским фунтама, уколико Kремљ нареди инвазију на Украјину, изјавио је данас британски премијер Борис Џонсон. Иако Русија негира да планира инвазију, САД и Велика Британија су више пута упозоравале да се Русија спрема за напад на Украјину, што би, како верују у Вашингтону и Лондону, покренуло највећи сукоб од завршетка Другог светског рата, преноси Ројтерс.

Џонсон је рекао да би санкције Запада Русији у случају инвазије ишле много даље од онога што је раније сугерисано у јавности.

“Заједно са нашим америчким пријатељима, спречићемо Русију да тргује фунтама и доларима. То ће их погодити веома, веома тешко”, рекао је Џонсон у интервјуу за ББЦ. Британски премијер је поставио питање да ли је претња санкцијама довољна да одврати руског председника Владимира Путина јер, како каже, шеф Kремља можда не размишља логично.

“У овом тренутку морамо да прихватимо и могућност да Владимир Путин можда не размишља логично о свему и да не сагледава катастрофу која је пред нама”, рекао је Џонсон.

Back to top button