Izdvojene vestiPolitika

Састанак министра Стефановића са амбасадором Израела Виланом

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.11. – Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Државе Израел у Београду Јахелом Виланом о наставку сарадње двеју земаља у области одбране.

Министар Стефановић изразио је уверење да ће историјски и пријатељски односи наших народа бити даље развијани у обостраном интересу.

Стефановић и Вилан су се сагласили да је досадашња сарадња у области одбране добра, али да постоји простор за њено унапређење у различитим сегментима, почев од војно-војне сарадње.

Министар Стефановић је истакао да би заједничке обуке припадника две војске допринеле даљем подизању нивоа оперативних способности Војске Србије. Он је, такође, као веома значајан оценио наставак сарадње нашег Војног архива и Меморијалног центра Холокауста „Јад Вашем“, која, између осталог, укључује и обуке за дигитализацију фондова архивске грађе из периода НДХ.
На крају сусрета, саговорници су констатовали да осим наведених облика сарадње, постоји могућност и за јачање војноекономске, војнотехничке, војнообразовне сарадње и других области од значаја за обе стране.

Back to top button