Politika

Састанак министра Стефановића са амбасадором Републике Бугарске

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Републике Бугарске Петком Дојковим о сарадњи двеју земаља у области одбране, која је, како је оценио, најразвијенија у војно-војном сегменту.

Министар Стефановић је истакао да су заједничко бојево гађање на полигону „Шабла“ у Бугарској и традиционално учешће припадника Оружаних снага Бугарске на вежби „Platinum wolf“ у Србији одлични примери размене знања и вештина припадника две војске, која доприноси подизању нивоа оперативних способности.

Досадашња сарадња у области одбране је квалитетна и она прати свеукупне односе двеју земаља, али постоји и простор за њено даље унапређење, оценио је министар. Стефановић се овом приликом, такође, захвалио Бугарској на подршци коју пружа процесу евроинтеграција Србије.   

Амбасадор Дојков истакао је да Бугарска поштује и подржава војну неутралност Републике Србије и подржава је на путу ка ЕУ. Дојков се сагласио са оценом да је сарадња у области одбране између две земље на висoком нивоу и изразио наду да ће у наредном периоду бити и унапређена.

Back to top button