Izdvojene vestiPolitika

Селаковић честитао новој министарки спољних послова Бугарске ступање на дужност

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14. 12 – Министар спољних послова Србије Никола Слекаовић честитао је данас новој бугарској министарки спољних послова Теодори Генчовској, ступање на ту дужност.

Селаковић је навео да је поносан што су билатерални односи Србије и Бугарске врло добри, утемељени на основама узајамног поверења и уважавања, чему доприноси интензиван и садржајан политички дијалог на високом и највишем нивоу.

„Уверен сам да ћемо, у периоду пред нама, заједничким залагањем, одржавати чешћу комуникацију, доприносећи размени мишљења о питањима од обостраног значаја“, додао је Селаковић у честитки.

Такође, указао је да је Србија опредељена за продубљивање свестраних односа са Бугарском, у свим областима од заједничког интереса, посебно у сфери јачања економске сарадње, на добробит грађана, али и стабилности и благостања у целом региону.

Такође, истакао је да Србија високо цени подршку Бугарске на путу ка пуноправном чланству у Европској унији, као и спремност да подели драгоцена искуства из приступног процеса.

„Дубоко верујем да ћемо и убудуће моћи на рачунамо на разумевање Бугарске у процесу евроинтеграција Србије“, поручио је Селаковић.

Back to top button