Izdvojene vestiPolitika

Селаковић: Фон Крамон спроводи антисрпску агенду

СрбијаРеално/БЕОГРАД/6.12 – Члан председништва СНС Никола Селаковић изјавио је да европосланица и известилац Европског парламента за Косово Виола Фон Крамон готово свакодневно, уз помоћ тајкунских медија у Србији, настоји да оне који не знају шта је елементарни демократски дијалог промовише у борце за демократију.

“Демократски дијалог је када се председник Србије упути у западну Србију да са грађанима разговара о развоју тог дела земље и свим недоумицама око експлоатације рудних богатстава, а блокаде путева, под било којим изговором, јесу насиље над демократијом и политичким плурализмом“, поручио је Селаковић у саопштењу, реагујући на интервју Фон Крамон за лист “Нова“.

Како је навео, за разлику од многих земаља Западне Европе у којима, са правом и у циљу заштите закона, полиција редовно и рутински реагује у случајевима ненајављених и противзаконитих протеста, Србија се ипак одлучила за блажи приступ према суграђанима који другачије мисле.

“Уколико би Виола фон Крамон у својој или некој другој земљи Западне Европе тако страствено подржала блокаде ауто-банова, уверен сам да би сместа била упућена на посматрање, јер тамо разумљиво, као ни у било којим другим уређеним државама, нема толеранције према манифестовању политичке самовоље угрожавањем других људи“, каже Селаковић.

Јасно је, истиче Селаковић, да Виола фон Крамон не проговара ни у име немачке политике ни у име заштите природне средине, већ доследно спроводи антисрпску агенду радећи у корист својих штићеника у Приштини.

“У овоме су Виола фон Крамон, српски тајкуни који јој дају медијску подршку и албански сепаратисти на Косову и Метохији предвођени Аљбином Куртијем један тим, а оно што их повезује јесте финансијски интерес и наравно антисрпска агенда“, додаје члан Председништва СНС и шеф српске дипломатије.

Фон Крамон је у интервјуу за лист „Нова“, поред многобројних оптужби на рачун власти у Србији, рекла да она једино познаје језик силе и насиља, што се, како тврди, могло закључити након протеста и блокада путева.

Back to top button