Politika

Селаковић: Јачати сарадњу са Буркином Фасо

СрбијаРеално/БЕОГРАД/9.12 – Министар спољних послова Никола Селаковић састао се данас са нерезидентним амбасадором Буркине Фасо Ђудонеом Кереом.

Селаковић је поручио да је Србија опредељена да јача односе са Буркином Фасом и пренео нашу спремност за интензивирање политичког дијалога и размену посета на високом и највишем нивоу, наведено је у саопштењу МСП.

Министар је рекао да је један од важних корака у том правцу био сусрет са министром иностраних послова Мамадуом Алфа Баријем на маргинама скупа поводом 60. годишњице оснивања Покрета несврстаних земаља, додавши да ће током наредне године бити у прилици да билатерално посети Буркину Фасо.

Шеф српске дипломатије истакао је да је наша земља заинтересована за унапређење економске сарадње, посебно издвојивши област пољопривреде.

Селаковић је, када је реч о области образовања, обавестио саговорника о успешној реализацији програма „Свет у Србији“, подвукавши да желимо да омогућимо што већем броју студента из пријатељских држава да се школују у нашој земљи.

Саговорници су разменили искуства својих земаља у суочавању са вирусом корона, а министар Селаковић пренео је да Србија, у складу са својим могућностима, помаже пријатељским државама у борби против пандемије.

Back to top button