Izdvojene vestiSrbija

Selaković: Kurtija ne zanima sigurnost Srba na KiM, Srbija će zaštititi svoj narod

SrbijaRealno/Beograd/11.04.23. – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da su terorističke jedinice premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koje se, kako je naveo, kriju pod imenom specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije ROSU, pokazale da najmanje što Kurtija i njegove istomišljenike zanima jesu mir i sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji, saopštilo je to ministarstvo.

“I dok Kurti i međunarodna zajednica mašu sporazumima i govore o nekakvoj implementaciji dogovora, ponovo srpska zemlja upija ničim izazvano prolivenu krv srpskog naroda,” rekao je Selaković i dodao da ranjavanje Milana Jovanovića samo dva dana od 24. godišnjice od početka bitke na Košarama, nije slučajna, kao ni ranjavanje srpske dece uoči Božića ove godine, dok su kući nosila Badnjak i niz drugih napada na srpski narod, samo zato su Srbi, koji, kako je naveo, ne žele da napuste svoja vekovna ognjišta.

“Napad na Milana Jovanovića, srpsku decu, svakodnevni napadi na srpske svetinje i groblja jesu prava i jedina slika politike tzv. kosovske vlasti,” istakao je Selaković i zapitao koliko još krvi treba da bude proliveno da ceo svet shvati ko se zalaže za mir i dijalog, a ko za oružje i nasilje. Srbija i predsednik Aleksandar Vučić nikad neće odustati od insistiranja na ZSO, poručio je ministar i dodao da “ćemo rešenja tražiti za stolom, ali nikada nećemo odstupiti od toga da zaštitimo svoj narod na KiM.”

Back to top button