Politika

Селаковић: Регионална политика у врху приоритета

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас у Скупштини Србије са члановима Одбора за дијаспору и Србе у региону о продубљивању сарадње са циљем што ефикасније подршке припадницима нашег народа у суседним земљама и дијаспори.

Селаковић је упознао чланове одбора са пројектима које су Министарство спољних послова и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону реализовали у протеклом периоду, као и са будућим плановима.

Министар је истакао да је регионална политика у врху приоритета наше спољне политике, и да ће Министарство спољних послова, кроз добро планиране пројекте и унапређење рада своје дипломатско-конзуларне мреже, а као поуздан и кредибилан спољнополитички партнер, наставити да сарађује са српском дијаспором и помаже Србима у региону.

Народни посланици интересовали су се за широк спектар питања у вези са положајем Срба у региону и могућностима да кроз парламентарну дипломатију, у синхронизованом деловању са Министарством спољних послова, допринесу активностима наше земље на том пољу, наведено је у саопштењу.

Back to top button