Izdvojene vestiPolitika

Селаковић са Чен Бо: Стратешко партнерство две земље

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 15.12 – Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо.

Министар Селаковић изразио је задовољство због континуираног јачања пријатељства, политичког дијалога на високом и највишем нивоу и свеобухватног стратешког партнерства наше две земље.

Указао је да недавна посета министра иностраних послова Ванг Јиа представља још једну потврду челичног пријатељства и да је показатељ тога да је, упркос пандемији вируса корона, политички дијалог Србије и Кине веома интензиван.

Када је реч о економској сарадњи Србије и Кине, Селаковић је констатовао да је веома значајно то што трговинска размена бележи константан раст, посебно напоменувши да је захваљујући сарадњи у оквиру формата „Појас и пут“ и Кина-ЦИЕЗ она утростручена у последњих пет година.

Задовољни смо и високо ценимо рад кинеских компанија у Србији на заједничким пројектима у области инфраструктуре и енергетике, казао је министар, подвукавши да динамика реализације већине пројеката иде договореним темпом, а да се неки реализују и брже од рокова предвиђених уговором.

Back to top button