Politika

Селаковић: Србија ће и даље Марковићу гарантовати право да мрзи

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.12 – Члан Председништва СНС Никола Селаковић каже да као министар спољних послова на сваком кораку добија похвале због реформских процеса у нашој земљи и јачања наше економије и да зато не може да се начуди томе што „портпароли тајкунима предвођеног дела српске опозиције, у које се убраја и Горан Марковић, тако упорно настоје да изграде слику о Србији као некаквој земљи неслободе“.

„Србија и њен председник Александар Вучић у најутицајнијим круговима европске политике и дипломатије, а реч је о земљама које су колевка савремене демократије, добијају речи охрабрења и подршке и заиста је необично то што неке овдашње јавне личности радије живе у некој морбидној халуцинацији уместо да деле задовољство због успеха своје државе“, наводи Селаковић у саопштењу за медије.

Пита и има ли веће потврде нивоа демократије у Србији од тога да је некоме допуштено да у медијима предвиђа и прижељкује насилну смрт председника сопствене државе, те констатује да „Србија не само да није неслободна, већ је, како се чини, отишла и предалеко у гарантовању слобода“, јер, додаје, не може да замисли ниједну европску демократију у којој су изливи мржње са јасним претећим порукама демократски изабраном председнику нешто што би се толерисало.

„Малобројна група агресивних и необјашњивом агресијом заслепљених појединаца у континуитету испипава границе до којих је могуће некажњено ићи у мржњи и претњама, и одавно су изашли из оквира политичке културе каква мора да краси свако демократско друштво, али тиме су само разоткрили и своје фрустрације и своје праве жеље и намере“, каже Селаковић.

Тврди и да такви, лажно се представљајући као борци за демократију, заправо свакодневно пљују на демократију, али поручује да ће Србија као уређено, напредно и просперитетно друштво наставити да се развија упркос њиховим жељама.

„Колико год да ме као пристојног човека вређа и једи простаклук и агресија, сигуран сам да ће Србија, као демократска земља, предвођена демократски изабраним председником и Српском напредном странком, наставити да господину Горану Марковићу гарантује право да мрзи и да буде непристојан и примитиван“, поручио је Селаковић.

Редитељ Горан Марковић у интервјуу за Нови магазин изјавио је да би само пад „режима“ и потпуно ресетовање целог друштва створили услове за нормалне, демократске изборе.

Говорећи о очекивањима да ће власт пасти Марковић је рекао и „да се нада да Александар Вучић има пред очима Чаушескуов крај и да ће се повући без крви“.

Back to top button