Srbija

Селаковић: Србија наставља да подржава РС

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да Србија подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине, али да има Споразум о специјалним и паралелним везама са Републиком Српском и да ће и даље наставити да је подржава.

Селаковић је са министром за европске интеграције и међународну сарадњу РС Златаном Клокићем потписао Меморандум о сарадњи између две владе у области дипломатског образовања.

Селаковић се истакао да Србија воли и подржава РС и да жели да напредује и да се то види у свим активностима Владе Србије.

“Наша подршка РС огледа се у бројним пројектима у скоро свим општинама и градовима РС. Учествовали смо у изградњи вртића, школа, домова здравља у РС, као и у бројним и великим инфраструктурним пројектима у РС”, истакао је Селаковић.

Он је истакао да ће данашњи споразум омогућити младим дипломатама из РС да се школују на српској Дипломатској академији, која траје девет месеци.

Нагласио је да дипломате из РС немају могућност да стекну таква знања ни у РС, нити у БиХ.

Селаковић је најавио да ће у петак, заједно са директором Канцеларије за сарадњу са дијаспоре Арно Гујоно отпутовати у Босански Петровац где ће тамошњим Србима уручити помоћ.

Back to top button