PolitikaSrbija

Selaković: Srbija zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i jačanje saradnje sa Sirijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa privremenim otpravnikom poslova Ambasade Sirije u Srbiji Amarom Avadom.

Poželevši dobrodošlicu i uspeh u radu privremenom otpravniku poslova, Selaković je izneo očekivanje da će Sirija, na osnovu principa reciprociteta, podići nivo svog diplomatskog predstavljanja u našoj zemlji na ambasadorski nivo.  

Poručio je da Srbiju i Siriju vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo iz vremena SFRJ i saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, i da je potrebno nastaviti sa daljim razvojem saradnje i  unapređenjem bilateralnih odnosa.

Selaković je preneo da je Srbija zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga, jačanje ekonomske saradnje i trgovinske razmene sa Sirijom.

Šef srpske diplomatije posebno zadovoljstvo je izrazio povodom toga što će delegacija Sirije, na čelu sa ministrom inostranih poslova Fejsalom Makdadom, prisustvovati obeležavanju 60 godina od održavanja Prve konferencije PNZ u Beogradu.

Selaković je zahvalio na principijelnom sirijskom stavu u vezi sa pitanjem KiM, poručivši da naša zemlja to smatra potvrdom privrženosti Sirije principima međunarodnog prava i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta. 

Ministar Selaković je izrazio nadu da će prilike u Siriji uskoro biti stabilizovane, naglasivši da je Srbija vitalno zainteresovana za bezbedan i prosperitetan region Bliskog istoka.

Izvor: MSP

Back to top button