Izdvojene vestiPolitika

Селаковић: Србију и Анголу везује вишедеценијско пријатељство

СрбијаРеално/БЕОГРАД/09.11. – Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је са амбасадором Анголе Алсином душ Презерешом Изатом Франсишком да Консеисаом.

Селаковић је констатовао да две земље везује вишедеценијско пријатељство које датира из периода стицања независности Анголе и сарадње у оквиру Покрета несврстаних земаља.

Шеф српске дипломатије истакао је нашу спремност за наставак унапређења политичког дијалога са Анголом и, с тим у вези, пренео да у наредном периоду очекујемо размену посета на највишем нивоу.

Овом приликом, Селаковић је захвалио што је делегацију Анголе на Састанку на високом нивоу поводом 60 година од прве конференције несврстаних предводио министар спољних послова, констатујући да је то била још једна потврда добрих и пријатељских односа наше две земље.
 
Министар је захвалио и на чврстом ставу Анголе у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. Косова, изразивши очекивање да ће се наставити и са јасном и принципијелном међусобном подршком у међународним форумима.
 
Говорећи о економској сарадњи, Селаковић је указао да постоји потенцијал за њено унапређење, нагласивши да је потребно интезивирати разговоре и организовати пословни форум, како би се конкретизовала сарадња у областима од заједничког интереса.
 
Шеф српске дипломатије известио је саговорника и да ће број стипендија у оквиру програма „Свет у Србији“ бити повећаван из године у годину, нагласивши да желимо да пружимо прилику младима из Анголе да се образују у нашој земљи.

https://youtu.be/tTRr5fXCVXI
Back to top button