Izdvojene vestiPolitika

Селаковић сутра у Лондону на састанку министара З.Балкана

СрбијаРеално/БЕОГРАД/12. 12 – Министар спољних послова Србије Никола Селаковић учествоваће сутра, у Лондону, на састанку министара спољних послова Западног Балкана, чији домаћин је државна секретарка за спољне послове Уједињеног Kраљевства Елизабет Трас.

Састанку ће присуствовати и специјални изасланик британског премијера за Западни Балкан, Стјуарт Пич, затим, изасланик Стејт департмента за Западни Балкан и заменик помоћника државног секретара у Бироу за европска и евроазијска питања Габријел Ескобар, као и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак.

Поред састанка министара Западног Балкана, Селаковић ће имати одвојене сусрете са шефицом британске дипломатије Елизабет Трас, специјалним изаслаником премијера УK за западни Балкан Стјуартом Пичом, министарком за европско суседство и Америке у британском Министарству за спољне послове Венди Мортон.

Он ће се састати и са специјалним изаслаником британског премијера за трговину са Западним Балканом Мартином Викерсом и извршним директором британске извозне кредитне агенција Луисом Тејлором.

Такође, шеф српске дипломатије ће разговарати и са Габријелом Ескобаром, саопштило је Министарство спољних послова.

Back to top button