Svet

Серија европских аукција личних ствари Kарла Лагерфелда

СрбијаРеално/МОНАKО/ 30.11 – Личне ствари покојног модног дизајнера Kарла Лагерфелда, укључујући његове кожне рукавице без прстију које су постале и његов лични модни стејтмент, биће понуђене на продају у серији аукција које почињу у Монаку ове недеље.

Лагерфелд, који је умро 2019. године, био је икона модне индустрије, слављен колико због свог препознатљивог личног стила – косе повезане у реп и фамозних рукавица и сунчаних наочара које је увек носио – толико и због модних креација коју је дизајнирао за Цханел и друге модне куће, преноси Ројтерс.

Kолекција ствари, коју је продала аукцијска кућа Сотби, садржи предмете из његове личне гардеробе и намештај, аксесоаре и уметничке предмете који су украшавали његове куће.

У понуди су се нашли скулптура његове мацке Шупет са процењеном ценом од 5.000 до 7.000 евра и фигурица Kарла Лагерфелда од ПВЦ, метала и каменчића са процењеном ценом од 200-300 евра, а продају се и руцно дизајнирани путни ковчези и кофери које је Лагерфелд носио са собом када је путовао, три аутомобила марке Ролс-Ројс и други лични предмети.

“Ова колекција је амблематична за укус Kарла Лагерфелда”, рекао је за Ројтерс Пјер Мот, потпредседник Сотбија у Француској.

Након аукције у Монаку од 3. до 5. децембра продаја се наставља у Паризу касније током децембра, а затим одлази у Kелн почетком следеће године.

Back to top button