Politika

Син Зукорлића нови председник странке

СрбијаРеално/БЕОГРАД/ 14.11 – На седници Председништва Странке правде и помирења једногласном одлуком за в. д. председника странке именован је Усаме Зукорлић, син преминулог Муамера Зукорлића.

Након одржане седнице потпредседник СПП-а Јахја Фехратовић саопштио је ову одлуку Председништва, а присутнима се обратио и новоизабрани председник Усаме Зукорлић.

“Захваљујем се на именовању на мјесту вршиоца дужности предсједника Странке правде и помирења. Питам се да ли је икоме данас теже на Балкану и Европи од нас? Пред вама је Усаме Зукорлић, који није муфтија, али који јесте први међу једнакима и стражар муфтијиног пута”, поручио је Усаме Зукорлић.

“Муфтија је иза нас оставио многобројне вакуфе, установе и пројекте којима често броја не знамо. Желим да се обратим нашим члановима и симпатизерима. Не брините, муфтија је оставио институције и тимове, људе којима је вјеровао и који су способни да их воде. Желим нагласити да ми хоћемо јединствену Исламску заједницу са духовним центром у Сарајеву у матици Босни и Херцеговини”, додао је он.

Истакао је да као странка имају потписан споразум са владајућом партијом, наводи се на сајту странке.

“Желим нагласити да ћемо се као странка побринути да се испуштује сваки члан и оно што је наш вођа оставио у аманет да се спроведе до краја”, нагласио је Зукорлић.

Муамер Зукорлић преминуо је 6. новембра од последица срчаног удара након одржаног предавања на Факултету за Исламске студије у Новом Пазару.

Back to top button