Srbija

Синдикат ЕПС тражи да се испита одговорност свих, па и Грчићевих сарадника

СрбијаРеално/БЕОГРАД/15.12 – Синдикат радника ЕПС-а упутило је данас писмо в.д. директора тог предузећа Милораду Грчићу у којем траже да се утврде разлози због којих је дошло до проблема у производњи струје и да се утврди одговорност и његових најближих сарадника.

Како се наводи у писму Синдиката, ове зиме проблеми који су настали везани за рад термо постројења, испадања блокова са мреже и недовољних количина угља како би се блокови термоелектрана одржали у раду, нису везани само за елементарне и метеоролошке услове, већ и да су делом изазвани због људског фактора.

“Угроженост енергетског система је у једном делу изазвана и људским фактором од стране одговорних лица који су Ваши најближи сарадници. С тога мислимо да је неопходно да кроз анализу и утврђивање разлога због којих је дошло до озбиљних проблема у производњи електричне енергије утврдите и одговорност Ваших најближих сарадника и у складу са тим и поступите”, наводи се у писму Синдиакта.

Такође, сматрају да за неопходно да се још једном истакну надљудски напори запослених у производном делу термо и угљарског сектора који су поново показали да за њих не постоје границе ангажовања када је у питању борба за одржавање производње и стабилност енергетског система.

Због тога очекују да за такве напоре и рад буду адекватно и награђени.

Back to top button