Svet

Sjedinjene Američke Države odlučile su da obore kineski balon iznad Atlantika

SrbijaRealno/Vašington/04.02.23. – Sjedinjene Države istražuju mogućnost obaranja kineskog balona u svom vazdušnom prostoru kada se nalazi iznad Atlantskog okeana, izvestio je u subotu ABC, pozivajući se na američke zvaničnike.

Кako navode izvori kanala upoznati sa ovim planovima, vlasti nameravaju da sačekaju dok se balon ne nađe iznad Atlantika, nakon čega će pokušati da ga obore i uklone krhotine iz vode. Takav potez bi vjerovatno zahtijevao zatvaranje dijela vazdušnog prostora iznad Sjedinjenih Država za vrijeme trajanja operacije kako bi se osigurala zaštita civila, kažu izvori.Istovremeno, ocena američkih vlasti danas je da uređaj kontroliše NRК uz pomoć špijunskih satelita. U subotu je, kako je naveo kanal, balon viđen u blizini grada Šarlot u Severnoj Кarolini.

Sjedinjene Države istražuju mogućnost obaranja kineskog balona u svom vazdušnom prostoru kada se nalazi iznad Atlantskog okeana, izvestio je u subotu ABC, pozivajući se na američke zvaničnike.
Кako navode izvori kanala upoznati sa ovim planovima, vlasti nameravaju da sačekaju dok se balon ne nađe iznad Atlantika, nakon čega će pokušati da ga obore i uklone krhotine iz vode. Verovatno će zahtevati zatvaranje nekog vazdušnog prostora iznad Sjedinjenih Država za vreme trajanja operacije kako bi se obezbedila zaštita civila, kažu izvori, prenosi Ria

Back to top button