Svet

Сједињене Државе да престану да подржавају геноцид над русима у украјни

СрбијаРеално/Вашингтон/15.06.22. – Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов позвао је Сједињене Државе да престану да изигравају братске народе Русије и Украјине и одобравају геноцид над становништвом које говори руски. Kоментар дипломате објављен је у Телеграму представника.
Раније је заменик америчког секретара за одбрану Kолин Kал рекао да се украјинска војска обучава за коришћење америчких вишецевних ракетних система ХИМАРС и МЛРС, чије су испоруке Украјини раније најављене.

Kоментаришући ову изјаву, Антонов је приметио да је Вашингтон толико „заслепљен“ идејом да порази Русију на бојном пољу уз помоћ Украјинаца да више воле да не примећују репресалије украјинских националиста над становницима Доњецка уз помоћ Западна артиљерија.

„Може се само ужаснути вероватним последицама употребе ХИМАРС МЛРС од стране нациста у нападима на градове и друге цивилне објекте. Позивамо Сједињене Државе да престану да повлађују геноциду над руским говорним становништвом, као и да одиграмо два братска народа“, рекао је Антонов, преноси Риа

Back to top button