Izdvojene vestiPolitika

Скоро 1.400 припадника у овој години решило питање крова над главом

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 19.11 – Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изјавио је данас да су 1.384 активна и пензионисана припадника Министарства одбране и Војске Србије у овој години решила своје стамбено питање, што је за 50 одсто већи број у односу на претходне године. „Желим им да се свако јутро буде са осмехом на лицу спокојни са својим најмилијима под властитим кровом, јер се они свим својим бићем боре за ову земљу и то су заслужили”, рекао је Стефановић.

Према нјегиовим речима заслужили су да им се покаже поштовање за све што су учинили и што чине за Србију, да њихове мајке и очеви знају да је вредело што су их одгајили да буду војници Србије, да њихове супруге знају не само за одрицања, већ и за предности што су породице јунака и да њихова деца расту верујући да имају будућност у својој отаџбини. “Велико је задовољство узвратити овим људима који даноноћно изгарају за Србију. И Србија то данас може, јер је под вођством председника Александра Вучића економски све јача, али и одлучна да то учини”, нагласио је министар.

Он је, у саоптенју, истакао да је од скоро 1.400 припадника, њих 964 решило стамбено питање кроз пројекат државне станоградње, који је иницирао председник Србије, а који подразумева станове за припаднике снага безбедности по ценама далеко испод тржишних.

„У претходним годинама у просеку је решавано око 750 стамбених питања на годишњем нивоу, а ми већ сада имамо за 50 одсто већи број и очекујемо да до краја године још око 100 припадника добије свој кров над главом. Наставили смо и са решавањем кроз друге моделе, од давања станова у закуп на неодређено време до кредитирања професионалних војних лица, али и кредитирања пензионисаних војних лица преко Фонда СОВО. И наставићемо још интензивније да радимо на овом важном аспекту побољшања животног стандарда наших припадника”,указао је министар одбране.

Како је навео, иако су војници већ раније слушали слична обећања, држава их данас за разлику од неких претходних времена и испуњава.

„Обећава само оно што може да испуни и не говори тек реда ради да су нам људи најважнији ресурс. Као што сам и раније говорио – нема јаке Војске, без задовољних војника. Баш зато војници морају бити уверени да се боримо за њих подједнако срчано, као што се они боре за миран сан свих нас и стабилност наше отаџбине”, истакао је министар Стефановић.

Back to top button