DruštvoIzdvojene vesti

Следеће недеље се одлучује – тиче се ковид пропусница

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 17.11 – Kорона бројке у Србији су у паду, а то је резултат примене нових мера које се тичу коришћења ковид пропусница, али Kризни штаб би на наредној седници могао да разматра продужење важења ковид пропусница у угоститељским објектима, али и њихово увођење за спортске манифестације у затвореном, попут кошаркашких или рукометних утакмица.

Члан кризног штаба, епидемиолог др Бранислав Тиодоровић упозорио је за Kурир да ћемо за 10 до 12 дана видети ефекте продуженог јесењег распуста за основце и средњошколце, то јест ефекте кратког одмора њихових родитеља, јер су читаве породице похрлиле у бање и на планине, а поента распуста је била да смањимо контакте и број новозаражених.
“А иде нам и тзв. Црни петак, када ће тржни центри бити пребукирани, па очекујем скок броја новозаражених за неку хиљаду. Имаћемо до 5.000 новозаражених дневно за 10-12 дана”, рекао је он и додао да медицински део кризног штаба није променио свој став о ковид пропусницама:

И даље инсистирамо на томе да ковид пропуснице важе 24 сата за све објекте осим за снабдевање храном, лековима, горивом и за одлазак на посао, казао је и навео пример Аустрије која је због пораста броја заражених увела локдаун за све невакцинисане грађане, увођење исте мере разматра се у Немачкој, док су у Хрватској од јуче за улазак у јавне и државне институције потребне ковид пропуснице.

Back to top button