Izdvojene vestiSvet

Šmigal: Кoliko je Evropska investiciona banka prikupila za Ukrajinu

SrbijaRealno/Kijev/27.11.23. – Ukrajinski premijer Denis Šmigal, nakon sastanka sa predsednikom Evropske investicione banke (EIB) Vernerom Hojerom, rekao je da je banka akumulirala više od 7,5 milijardi evra za Ukrajinu za projekte rekonstrukcije.
„Produktivan sastanak sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i njegovim timom. EIB je bila jedna od prvih međunarodnih finansijskih institucija koja je pružila finansijsku podršku državnom budžetu u martu 2022. Ukupno je Evropska investiciona banka akumulirala više od 7,5 milijardi evra za našu državu“, napisao je Šmigal na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, strane su razgovarale o otvaranju predstavništva EIB-a u istočnoj Evropi sa kancelarijom u Кijevu . On je takođe napomenuo da ukrajinska vlada aktivno sarađuje sa EIB u oblasti obnove infrastrukture, energetike i toplotne energije.

Početkom novembra, ukrajinsko Ministarstvo za razvoj zajednice, teritorijalnog i infrastrukturnog razvoja izvestilo je da će Evropska investiciona banka dodeliti Ukrajini 450 miliona evra za projekte obnove kritične infrastrukture, uz odobrenje prve dve tranše od po 100 miliona evra pre kraja Ove godine.

Preporuka: https://srbijarealno.rs/petkovic-zabrana-srbima-da-glasaju-na-kim-ne-donosi-smirivanju/

Back to top button