Izdvojene vestiSvet

Volodin: Zapad ima koristi od smrti Navaljnog

SrbijaRealno/Moskva/16.02.24. – Smrt Alekseja Navaljnog je od koristi Zapadu – od vlasti SAD i NATO-a do nemačkog kancelara Olafa Šolca, britanskog premijera Rišija Sunaka i Vladimira Zelenskog, oni su ti koji su doneli mnoge neuspele odluke i drže se svojih pozicija, saopštila je Državna duma . Govornik Vjačeslav Volodin.


Regionalno odeljenje Federalne kazneno-popravne službe saopštilo je u petak da je Navaljni preminuo u popravnoj koloniji broj 3 u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu. Pozlilo mu je posle šetnje, a lekari nisu uspeli da ga spasu.

„Za smrt Navaljnog krivi su Vašington i Brisel… Svi oni, njihova imena su poznata: od generalnog sekretara NATO-a i rukovodstva SAD do Šolca, Sunaka i Zelenskog, krivci su za smrt Navaljnog. Oni su ti koji doneli su veliki broj neuspešnih odluka i drže se svojih pozicija koje idu u prilog njegovoj smrti“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.


Predsednik Državne dume je napomenuo da će uzrok utvrditi forenzičari i istraga, ali kada, bez čekanja na rezultate, političari i šefovi neprijateljskih država daju optužbe i izjave, prvo mora da se odgovori na pitanje: ko ima koristi od Smrt Navaljnog danas.


„Apsolutno je očigledno: onima koji su uveli više od 19 hiljada sankcija Rusiji, sa ciljem da rasparčaju njenu ekonomiju, onima koji gube rat u Ukrajini, onima koje ne podržava sopstveno stanovništvo i nemaju nikakve šanse da pobede na izborima, ali istovremeno žele da zadrže vlast na bilo koji način. Oni koji žele da prigrabe zlatne i devizne resurse naše zemlje, oni koji žele da unište Rusiju čine sve da zaustave njen razvoj“, naglasio je Volodin.

Hitno: https://srbijarealno.rs/sad-vide-da-%d0%baijevu-ponestaju-kriticni-resursi/

Back to top button