Svet

Šolc je upozoren na teroristički napad na Severni tok, navodi Bundestag

SrbijaRealno/Brisel/10.02.23. – Nespremnost nemačkog kancelara Olafa Šolca da spekuliše o odgovornima za miniranje ruskog gasovoda Severni tok može se objasniti samo činjenicom da je unapred obavešten o budućem terorističkom napadu, kaže Maksimilijan Кrah, poslanik u Evropskom parlamentu iz Nemačke. Partija Alternativa za Nemačku.
Šolc je ranije rekao da će Nemačka izneti svoje pretpostavke o odgovornim za ono što se dogodilo u Severnom toku kada budu postojali dokazi i da neće spekulisati na ovu temu.

„Nesumnjivo, nemačku vladu su Amerikanci unapred obavestili o sabotaži. Ovo je jedino objašnjenje za Šolcovo neprijatno ćutanje… Za nemačku vladu, ova sabotaža je eliminisala problem koji se ponavlja: ​​činjenicu da će opozicija snažno zahtevaju pokretanje gasovoda Severni tok 2. Paradoksalno, Šolc izvlači trenutnu političku korist iz ove sabotaže: nema više pitanja o Severnim tokovima 1 i 2“. Prema rečima poslanika, teroristički napad na gasovode je teško pogodio nemačku ekonomiju i značajno osiromašio zemlju. Milijarde sredstava uloženih u ovaj projekat, koji bi zemlji obezbedio jeftin gas, izgubljene su, ali vladu nije briga, a „zvanično Šolc ne zna ništa“, dodao je Кra.

Prema rečima eksperta, od samog početka je bilo očigledno da je napad izvela „jaka državna struktura“. Pored toga, Кra, kao i skoro svi članovi nemačke opozicije, veruju da je umešana država članica NATO-a. Mnogi američki političari sami veruju da su napad organizovale ili sponzorisale Sjedinjene Države uz punu saglasnost predsednika Džoa Bajdena. Amerikanci su u to namerno uvukli mornaricu, a ne specijalne službe, o čijim aktivnostima Кongres mora da bude obavešten kako bi se izbeglo curenje informacija, smatra poslanik.

Optužbe Rusije da diže u vazduh sopstvene gasovode su „smešne“, a prethodni članci američkog novinara Herša, posebno o akcijama američke vojske u Iraku, pokazali su se apsolutno tačnim, rekao je on, prenopsi Ria

Back to top button