Svet

Šole: Važno konstruktivno angažovanje na predlogu EU u Ohridu

SrbijaRealno/Vašington/18.03.23. – Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole saopštio je da se u telefonskom razgovoru predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem saglasio o važnosti konstruktivnog angažovanja na konsolidovanom predlogu Evropske unije 18. marta na sastanku u Ohridu.

Šole je na svom Tviter nalogu naveo da je imao „odličan“ razgovor sa Vučićem. „Ponovo je potvrđena podrška SAD dijalogu sa EU i koristi koje će normalizacija odnosa Beograda i Prištine doneti Srbiji i celom regionu Zapadnog Balkana,“ napisao je Šole. On je ocenio da će implementacija francusko-nemačkog predloga „doneti značajne koristi za obe zemlje“ i pokazati posvećenost mirnoj budućnosti regiona.

U Ohridu će danas biti održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka. Kako je najavljeno iz EU, sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Back to top button